Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.

Ett fåtal kunder har fått fel rörligt elpris på sitt börsavtal på senaste fakturan, läs mer här.  Läs mer

Stöd och avdrag för solceller

När du investerar i en solcellsanläggning finns det flera stöd och avdrag du kan söka för att göra investeringen ännu mer lönsam, utöver att du sänker dina löpande månadskostnader, och får ett skydd mot ökade elpriser.

 

Investeringsstödet från Energimyndigheten

Sedan det infördes ett ansökningsstopp för investeringsstödet för solceller den 7 juli 2020 finns inget investeringsstöd för solceller att söka. Just nu ligger det ett förslag om att införa ett grönt avdrag vid installation av solceller, besked om detta bör komma under hösten.

 

Skatteavdrag vid elproduktion

Du som mikroproducent har möjlighet att på deklarationen dra av 60 öre per kilowattimme du levererar tillbaka ut i elnätet, så länge du inte producerar mer el än du själv köper under ett år upp till 30 000kWh.

Du kan läsa mer om skattereduktionen på skatteverkets hemsida.

 

ROT-avdrag vid installation av solceller

Du kan ansöka om ROT-avdrag vid installation av solceller, men du kan inte kombinera investeringsstödet från Energimyndigheten med ROT-avdraget. Det är oftast mer lönsamt att använda sig av investeringsstödet som ger ett avdrag för hela anläggningens kostnad, till skillnad från ROT-avdraget som ger avdrag för enbart installationskostnaden.