Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Stöd och avdrag för solceller

När du investerar i en solcellsanläggning finns det flera stöd och avdrag du kan söka för att göra investeringen ännu mer lönsam, utöver att du sänker dina löpande månadskostnader, och får ett skydd mot ökade elpriser.

 

Investeringsstödet från Energimyndigheten

Även kallat solcellsstödet, ger dig möjlighet att ansöka om ett investeringsstöd om 20% av anläggningens totalkostnad. Det är först till kvarn som gäller, så om du vill vara säker på att du beviljas stödet bör du först ansöka om stödet innan du installerar din anläggning. Köper du din anläggning genom oss hjälper vi dig naturligtvis med allt pappersarbete!

Du kan läsa mer om investeringsstödet till solceller på Energimyndighetens hemsida.

 

Skatteavdrag vid elproduktion

Du som mikroproducent har möjlighet att på deklarationen dra av 60 öre per kilowattimme du levererar tillbaka ut i elnätet, så länge du inte producerar mer el än du själv köper under ett år upp till 30 000kWh.

Du kan läsa mer om skattereduktionen på skatteverkets hemsida.

 

ROT-avdrag vid installation av solceller

Du kan ansöka om ROT-avdrag vid installation av solceller, men du kan inte kombinera investeringsstödet från Energimyndigheten med ROT-avdraget. Det är oftast mer lönsamt att använda sig av investeringsstödet som ger ett avdrag för hela anläggningens kostnad, till skillnad från ROT-avdraget som ger avdrag för enbart installationskostnaden.