Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Aktuella elpriser
Spotpris just nu: 133 öre/kWh
Lägst idag: 43 öre/kWh
Högst idag: 179 öre/kWh
kraft till vardagslivet
Vi levererar energi till Skaraborg.

Chansen är stor att kraften kommer från oss när du beställer en espresso på stan, tar en kvällstur i motionsspåret eller läser godnattsagor hemma. Som en naturlig del av vardagen i Skaraborg gör vi vårt bästa för att utveckla den i en positiv riktning. Därför stöttar vi verksamheter som ger barn och unga en meningsfull fritid och ser framåt för att hitta nya, hållbara och lokala energilösningar. Välkommen till Billinge Energi!

Vi är inte nöjda förrän du är det.

På Billinge Energi har vi betydligt nöjdare kunder än snittet i vår bransch, och det vill vi gärna fortsätta ha. Har du frågor eller funderingar kring ditt elavtal eller vad vi kan göra för dig? Hör av dig till oss på kundservice på 0511 – 215 50 eller info@billingeenergi.se.

sänk elräkningen med solkraft!

Har du funderat på att sätta upp solceller hemma?  Vi hjälper dig att komma igång, och betalar bra för den energi du inte använder själv.
KOM IGÅNG MED SOLKRAFT

Vanliga frågor och funderingar.

 

Varför Billinge Energi?

Vi har en kunnig, lokal kundtjänst, förmånliga priser och har gjort det enkelt att teckna ett elavtal som passar dig över telefon, på webben eller på våra kontor. Bor du i Lidköping, Skara, Skövde eller Vinninga får du elkostnaden och nätkostnaden på samma faktura, men du är givetvis välkommen som kund var du än bor. Även om vi är en av de största elleverantörerna i Skaraborg skiljer vi oss från de flesta andra på en viktig punkt – vi är ett lokalt företag som inte bara har vårt bästa för ögonen, utan också livet i den region vi lever och verkar i.

Vad gör ni för Skaraborg?

Som den lokala aktören inom elhandel har vi Skaraborgs bästa i åtanke. I alla aspekter av vårt arbete gör vi allt vi kan för att främja bygden vi verkar i. Miljön, ett hållbart närområde och nöjda kunder är det viktigaste för oss. Dessutom handlar vi så långt det är möjligt av lokala företag för att skapa fler arbetstillfällen där vi finns.

Elavtal – fast eller rörligt?

Att välja mellan fast och rörligt elavtal är egentligen inte så svårt. Ett fast pris passar dig som vill ha tryggheten i att priset stannar på samma nivå, och ett rörligt pris passar dig som vill ha chans att spara och är beredd att ta lite större risk.

Hur sätts elpriset?

Vi handlar all vår el på elbörsen. Elbörsen fungerar som en vanlig börs där priset varierar från dag till dag. Vid kyla och torr väderlek brukar börsens elpriser stiga. Om vattenmagasinen är välfyllda brukar elpriset sjunka. Det finns dock många fler orsaker till att elpriset går upp eller ner.

Din elkostnad i översikt.

BE_GRAF_4

Beräknat på en villa utan elvärme (ca 5000 kWh/år) med 3-årsavtal.
Nätavgifter Skara Energi. Priser, avgifter och skatter 2016.