Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.

Vi gör just nu justeringar på vår hemsida vilket medför att du endast kan se aktuella priser i avtalsbyggaren. Genom att välja teckna nytt avtal kan du enkelt klicka dig igenom våra olika avtalsalternativ och se vad varje avtal kostar!

din lokala kraftkälla.

Vi är Billinge Energi.

Varje dag får cirka 50.000 kunder i Skaraborg sin el från oss. Det gör oss till en av de största elleverantörerna i regionen. Dock skiljer vi oss från många andra på en viktig punkt – vi är ett lokalt företag som inte bara har vårt bästa för ögonen, utan också livet i den region vi lever och verkar i. Därför stöttar vi lokal och förnybar elproduktion, ger tillbaka till lokala idrottsföreningar som ger barn och ungdomar en meningsfull fritid, och ser framåt för att hitta nya, hållbara lösningar.

vårt löfte till omvärlden.

Även om vi är inriktade på lokal energi tänker vi globalt när det kommer till hållbarhet. Därför är vi en miljöcertifierad elleverantör som stöttar lokal elproduktion från 100% förnybara källor.

 LÄS MER OM VÅRT MILJÖARBETE

Ett lokalt erbjudande.

Varje år levererar vi energi motsvarande cirka 540 GWh till privatpersoner, företag och organisationer. Merparten av den el vi levererar handlar vi på den nordiska elbörsen Nord Pool, men vi har också avtal med lokala producenter av energi från sol, vind, vatten och biogas. Som kund kan du även välja att endast få el från 100% förnybara källor i form av vattenkraft. De flesta av våra kunder finns i Skaraborg och vi samarbetar med de lokala nätbolagen i Lidköping, Skara och Skövde, men du är givetvis välkommen som kund var du än bor.

vi stöttar skaraborg.

Som den del av vardagen i Skaraborg gör vi vårt bästa för att göra den bättre nu och imorgon. Därför stöttar vi aktivt föreningar och verksamheter som erbjuder barn och ungdomar en meningsfull fritid.

 Läs mer om vår insats

Möt våra samarbetspartners

Vi på Billinge Energi samarbetar med många lokala företag för att kunna leverera det bästa ut till våra kunder.

Läs mer här

Vanliga frågor om oss.

Vill du veta mer om vår el, vårt erbjudande eller elmarknaden? Nedan har vi samlat några vanliga frågor. Har du fler är du alltid välkommen att kontakta kundservice.

 

Hur produceras er el?

Vi är ett elhandelsbolag som levererar el via lokala nätägare. Vi handlar på den nordiska elbörsen NordPool, i likhet med nästan alla elhandelsbolag. Dessutom har vi avtal med lokala producenter av energi från sol, vind, vatten och biogas.

Har ni eget elnät?

Sedan elmarknadens avreglering 1996 får elleverantörer inte äga nätet som elen distribueras i. Vi samarbetar med nätbolagen i Skara, Lidköping och Skövde. Bor du där får du därför allt på samma faktura, men det går givetvis bra att vara kund hos oss var du än bor.

Har ni miljömärkt el?

Ja. Du kan välja att endast få vattenproducerad el kopplat till ditt elavtal. Det betyder att din el är ursprungsmärkt och garanterat kommer från vattenkraft. Det kostar oftast bara några tior extra om året.

 

Din elkostnad i översikt.

BE_GRAF_4

Beräknat på en villa utan elvärme (ca 5000 kWh/år) med 3-årsavtal.
Nätavgifter Skara Energi. Priser, avgifter och skatter 2016.