Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Aktuella elpriser
Spotpris just nu: 83 öre/kWh
Lägst idag: 2 öre/kWh
Högst idag: 108 öre/kWh
kraften kommer härifrån

Vi är Billinge Energi!

Varje dag får cirka 50.000 kunder i Skaraborg sin el från oss. Det gör oss till en av de största elleverantörerna i regionen. Dock skiljer vi oss från många andra på en viktig punkt – vi är ett lokalt företag som inte bara har vårt bästa för ögonen, utan också livet i den region vi lever och verkar i. Därför stöttar vi lokal och förnybar elproduktion, ger tillbaka till lokala idrottsföreningar som ger barn och ungdomar en meningsfull fritid, och ser framåt för att hitta nya, hållbara lösningar.

Kraften kommer härifrån.

Marcus Gustafson
VD
0511-215 61
Nathalie Lindgren
(Föräldraledig) Gruppchef, Marknad
0511-215 51
Mia Andersson
Controller
0511-215 62
Erik Hellman
Sälj B2B
0511-215 69
Gustav Löfving
Marknad B2B/energitjänster
0511-215 64
Angelica Svensson
Marknad
0511-215 50
Johanna Fransson
Marknad
0511 - 215 50
Lisa Ekman
Marknad
0511-215 50

energi till morgondagen

Vi gör vårt bästa för att ge energi till vardagen i Skaraborg. Nu och imorgon. Därför stöttar vi aktivt föreningar och verksamheter som erbjuder barn och ungdomar en meningsfull fritid.

 läs mer om vår insats

Ett lokalt erbjudande

Billinge Energi levererar energi motsvarande cirka 540 GWh till privatpersoner, företag och organisationer. Merparten av den el vi levererar handlar vi på den nordiska elbörsen Nord Pool, men vi har också avtal med lokala producenter av energi från sol, vind, vatten och biogas. Som kund kan du även välja att endast få el från 100% fossilfria källor. De flesta av våra kunder finns i Skaraborg och det är där vi stöttar lokalt förenings- och näringsliv.
Men du är givetvis välkommen som kund var du än bor.

för en hållbar omvärld

Vi stöttar det globala genom det lokala. Som miljöcertifierad elleverantör bär vi med oss miljöaspekten i alla delar av vår verksamhet och jobbar för att gynna miljöarbetet, både på lokal och global nivå.

 LÄS MER OM VÅRT MILJÖARBETE

Vanliga frågor

Vill du veta mer om vår el, vårt erbjudande eller elmarknaden? Nedan har vi samlat några vanliga frågor. Har du fler är du alltid välkommen att kontakta kundservice.

 

Hur produceras er el?

Vi är ett elhandelsbolag som levererar el via lokala nätägare. Vi handlar på den nordiska elbörsen NordPool, i likhet med nästan alla elhandelsbolag. Dessutom har vi avtal med lokala producenter av energi från sol, vind, vatten och biogas.

Har ni eget elnät?

Sedan elmarknadens avreglering 1996 får elleverantörer inte äga nätet som elen distribueras i. Vi bedriver därför endast elhandel och övriga energitjänster så som solpaneler, ladd möjligheter och andra energirådgivningstjänster. Du kn bli kund och är välkommen vart du än är bosatt i sverige.

Har ni miljömärkt el?

Ja. Du kan välja att endast få 100% fossilfri el för ett tillägg om 2 öre/kWh exkl, moms.

 

Din elkostnad i översikt

BE_GRAF_4

Beräknat på en villa utan elvärme (ca 5000 kWh/år) med 3-årsavtal.
Nätavgifter Ulricehamns Energi. Priser, avgifter och skatter 2017.

lojala vårt egna näringsliv

För oss är det självklar i den mån det är möjligt att välja lokala samarbetspartners. Oavsett om det gäller IT-lösningar eller media så är vår ambition att leva som vi lär.

Kraften kommer härifrån!

 

Bravomedia i Falköping

Bravomedia är vår leverantör av hemsida och grafiskt material. Så här beskriver dom sig själva: "Vi är en etablerad designbyrå med kunskap om grafisk produktion, webbdesign och rörlig media. Företagets produktionsavdelning består av tre erfarna designers samt fem utvecklare som alla sitter i ett öppet kontorslandskap. Det gör att vi kan jobba effektivt med korta ledtider i alla projekt vi tar oss an, oavsett om det är ett webbprojekt eller mer grafiska uppdrag (flyers, affischer, annonser, banners, logotyper, broschyrer etc.)." För oss på Billinge energi är närheten, lokalkännedomen och de korta ledtiderna hos Bravomedia någonting vi värdesätter högt. Vi älskar att få jobba med lokala stjärnor som gänget på Bravomedia.

New Promotion i Lidköping

New Wave Profile är en kedja med 67 återförsäljare i Sverige och ytterligare 90 i övriga Norden. Vi är fristående profilföretag som redan 1998 inledde ett samarbete med vår huvudleverantör New Wave Group, en svensk börsnoterad koncern med stort fokus på profilering och med en mycket stark varumärkesportfölj. Tillsammans jobbar vi för att skapa attraktiv och effektiv profilering för de nordiska företagen. Vi på Billinge energi tycker att New promotion har en lokal förankring och förstår vårt varumärke och dess behov när det handlar om profilprodukter, likaså kan dom stödja den hållbarhetsprofil vi vill ha.

Alexander Arnholm i Skövde

” Mitt namn är Alexander Arnholm! Jag är en positiv och driven person med en ständig strävan om att alltid göra mitt bästa. En skada i knäet gjorde att jag fick lägga sporten åt sidan och lägga all min lediga tid på annat. Kameran som tidigare bara hade varit en hobby/semesteraktivitet fick nu även börja ta plats i vardagslivet. På lediga dagar och kvällar utöver mitt vanliga jobb erbjöd jag mig att göra fotojobb. Nu två år senare så tar kameran upp all min tid och används som minst under lediga dagar och kvällar. Jag reser land och rike men har min bas i Skövde. Event-, företag-, sport-, bilar-, reklam-, produkt, lifetyle- och naturbilder är det som jag jobbar främst med. Nu har jag fått möjligheten att verka i mitt närområde tillsammans med Billinge Energi och jag är förväntansfull på att se vad vi kan skapa tillsammans!”

Erik Sand i Lidköping

Erik Sand mötte vi under UF året 2019 där han filmade rörligt material. Eriks känsla för att fånga det enkla i vardagen med sitt filmbudskap passar oss på Billinge energi perfekt och vi är stolta över att få använda en kreativ, lokal entreprenör som kan hjälpa oss att bygga vårt rörliga media från grunden. Erik är idag flitigt anlitad av oss för att bygga upp vårt rörliga mediearkiv.

SBL Data

SBL Data är en starkt engagerad och långsiktig IT-partner som hjälper dig att nå dina affärsmål.

Vi brukar prata om "mer tid i framtiden" för våra kunder för att de verkligen ska kunna fokusera på sin produkt och tjänst. Genom vårt engagemang och långsiktighet så levererar vi en stabil och säker IT-miljö som ger dig en ökad konkurrenskraft.

Våra lösningar utgår alltid från din verksamhet och behov, där vi levererar en anpassad lösning med högsta kvalitet och säkerhet. För att kunna göra detta så erbjuder vi inte bara de bästa produkterna utan även riktigt duktiga konsulter som brinner för IT och som vill förstå din verksamhet. Denna förståelse uppnås genom ett starkt engagemang och löpande möten för avstämning och utveckling.

Att få ha en nära relation med SBL data som vår IT partner känns viktigt för oss på Billinge energi, vår kompetens för IT är begränsad och därför känns närheten och den kompetenta supporten som en självklarhet att välja för oss.