Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.

Vi gör just nu justeringar på vår hemsida vilket medför att du endast kan se aktuella priser i avtalsbyggaren. Genom att välja teckna nytt avtal kan du enkelt klicka dig igenom våra olika avtalsalternativ och se vad varje avtal kostar!

Lönsamhet med solpaneler

Att investera i solpaneler är en lönsam affär där du sänker dina löpande utgifter för el i din verksamhet. Panelerna producerar som mest energi mitt på dagen, när du har full aktivitet i din verksamhet och behöver mycket energi.

Samtidigt säljer du vidare din överskottsenergi och får betalt från första kilowattimme.

 

Solcellsstöd & skattereduktion för företagare

Investeringsstödet för solcellsanläggningar från Energimyndigheten, även kallat solcellsstödet, gäller även för näringsidkare. Genom solcellsstödet har du möjlighet att ansöka om att få ett investeringsstöd om 20% av anläggningens totalkostnad.

Skattereduktionen för mikroproducenter gäller även för företag. Det innebär att du kan få tillbaka 60 öre per såld kilowattimme el på din deklaration. Läs mer om vad det innebär att vara mikroproducent.

Utöver solcellsstödet och skattereduktionen kan du som företagare dra av momsen på investeringskostnaden och göra avskrivningar på anläggningens värdeminskning.

Sammantaget ger detta en lönsam kalkyl för att investera i en solcellsanläggning.

 

Intresseanmälan

Undrar du hur stor anläggning du kan ha på din fastighet och vad det kostar? Använd vår solcellskalkylator för att räkna på dina förutsättningar, och för att skicka en intresseanmälan.