Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Aktuella elpriser
Spotpris just nu: 52 öre/kWh
Lägst idag: 19 öre/kWh
Högst idag: 86 öre/kWh
Så enkelt tecknar du ett elavtal

Alla hushåll i Sverige måste ha ett avtal med en elnätsoperatör och ett avtal med ett elhandelsföretag. Att ta steget och teckna sitt första, egna, elavtal, är inte alltid så enkelt som man tror. Vi hjälper dig på vägen!

När du flyttar in

Att få el levererat till ditt hem är en process i två steg: först måste du registrera dig hos din elnätsoperatör och sedan kan du kontakta oss på Billinge Energi.

Elnätsoperatören äger elledningarna som transporterar elen till ditt hem och hanterar också eventuella strömavbrott. Du kan inte välja din elnätsoperatör.

När du ska flytta in i en ny bostad behöver du kontakta den elnätsoperatör som äger ledningarna i ditt område för att registrera just ditt boende. Om du inte vet vilken din elnätsoperatör är så kan du ta reda på det på denna webbsida för elområden.

Därefter behöver du välja elhandlare och elavtal, annars är risken att du får ett anvisat elpris som är betydligt högre än vad du egentligen skulle behöva betala. Elhandlaren är den som ser till att elledningarna fylls med el och att du som kund får el i dina uttag. Vi på Billinge Energi är elhandlare.

Vilken leverantör ska jag välja?

Det finns mängder av elhandlare att välja mellan, så vad ska man som konsument då sikta in sig på när man väljer elhandlare? Pris, kundservice och hållbarhet är tre faktorer som många väger in. Vi på Billinge Energi tror på lokal, förnybar el och att verka för såväl kunder som föreningar och elproducenter i Skaraborg. Med utmärkt kundservice, bra villkor och prisvärda avtal, kan vi alltid anpassa oss efter varje kunds specifika behov.
Om du bor i Skövde, Lidköping eller Skara tätort så får du dessutom både elhandels- och elnätskostnader på en och samma faktura när du väljer oss!

Rörligt och fast elpris – vad är skillnaden?

Vad är skillnaden på rörligt och fast elpris? Rörligt elpris ger dig som konsument en större flexibilitet då priset följer marknadens förändringar. Priset kommer att variera månad för månad, vilket kan innebära stora skillnader beroende på väder och andra aspekter. Men historiskt sett är ett rörligt elpris billigare över tid. Ett fast elpris ger dig som konsument en större säkerhet, då du vet vad du kommer att betala för din förbrukning. Ett fast elpris tecknas över en längre period, och hos Billinge energi finns det just nu avtal på ett, två eller tre år.

Vill du ha mer information?

Läs gärna mer via länkarna nedan. Du är också välkommen med frågor och funderingar via telefon 0511-215 50 eller info@billingeenergi.se.

Info för att teckna avtal!

Vi har även informationen på fyra andra språk:
English
Farsi
Deutch
عربي