Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Aktuella elpriser
Spotpris just nu: 35 öre/kWh
Lägst idag: 25 öre/kWh
Högst idag: 37 öre/kWh
Så jobbar vi med hållbarhet för framtiden

Vi tror på vår framtid och allt vad som väntar. Men det vi gör i dag skapar förutsättningar för morgondagen. Vi vill vara en del av framtiden och vara en aktör som bidrar till en positiv utveckling på många sätt. Oavsett om det handlar om att sponsra barn- och ungdomsidrott, eller vara en möjliggörare för utbyggnationen av solceller i privatpersoners hem.  Det kallar vi energi för morgondagen.

Hej, Marcus Gustafson, vd på Billinge Energi! Hur kopplar ni hållbarhet till energi för morgondagen?

Hållbarhet innebär så mycket mer än bara arbete för klimat och miljö. Vi vill ha en hållbar arbetsplats, där kollegorna vill jobba länge för att de trivs och att de mår bra av att vara här. Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsplats där medarbetare kan utvecklas. Vi kan inspirera kunder att välja fossilfri energi till sina hem och vara en del av omställning i regionen framåt.

Hur kan ni hjälpa era kunder att göra hållbara val?  

Vi uppmuntrar våra kunder att göra små ändringar i sin konsumtion som gör skillnad i slutändan. Det vi vill bjuda på är enkla tips och tricks och finns alltid tillgängliga om de vill ha hjälp. När energikrisen kom insåg många hur mycket el man faktiskt kan spara med väldigt små medel. Det går att hålla nere konsumtionen om man vill. Gör vi det tillsammans så kan vi göra skillnad

Ni har ett samarbete med solcellsleverantörer, varför ska man installera det?

Det finns flera fördelar med det. Dels så håller man själv nere sitt inköp av el samtidigt som värdet på huset består, dels innebär det att du själv kan sälja eventuellt överskottet till oss. El tar alltid kortaste vägen, vilket innebär att elen som dina solceller producerar hamnar i din grannes eluttag. Om fler av oss börjar producera småskaligt med hjälp av solceller, behåller vi elen i regionen och slipper köpa in el från andra platser. Både i Sverige och från utlandet. Att få sin el av grannen, eller från sitt eget tak, finns det något mer hållbart än så?

Billinge Energi är elhandlaren, inte producenten. Vi vill vara möjliggörare för våra kunder att göra kloka val och samtidigt kunna hålla oss så lokalt som bara möjligt. Vi brinner för Skaraborg och vill att vi ska kunna ha en hållbar elproduktion även i framtiden.