Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Pressmeddelande

VARNING för blufförsäljare

Elhandlare använder olagligt våra varumärken i sin försäljning

 

El till inköpspris? Elavtal utan påslag? Inga dolda avgifter? På uppdrag av min nuvarande elleverantör? I samarbete med andra elleverantörer?

Elhandel är inte känt för att vara enkelt och vi som elhandlare förstår svårigheten i att veta vad som stämmer och inte. Lägger vi därtill att det i Sverige finns ca 130 elhandlare som säljer och marknadsför sig i olika kanaler är problematiken ett faktum. Dock är majoriteten av dessa bolag seriösa aktörer som håller sig till de regleringar som krävs för att du som kund ska få ett schysst elavtal.

Vi har via våra kunder i regionen fått kännedom om elhandelsbolag som olovligt och med fula metoder använder våra lokala varumärken. Dessutom ger de ohållbara löften i sin försäljningsstrategi för att få er kunder att byta elleverantör. Detta är beklagligt och ingenting vi lokala elhandlare står bakom!

Vi tror på goda relationer med närhet, ärlighet och tydlighet i vårt sätt att arbeta. Vi knackar inte dörr eller ringer påträngande samtal till er under någon del av året för att sälja elavtal. Vi värnar om en ömsesidig, långvarig och hållbar affärsrelation utan dolda agendor.

Som elhandlare i regionen går vi nu ihop och tillsammans markerar att vi inte står bakom den här typen av försäljningsmetoder och argument. Det är viktigt för oss att ni kunder som har relation med oss i regionen förstår att vi starkt tar avstånd till den här typen av agerande. Vi råder alla kunder att aldrig svara ja eller skriva under någonting som påstås ge er billigare el, inga påslag, dolda avgifter eller försäljning i samarbete med andra elhandlare.

Har man hamnat i ett avtal som man inte är nöjd med eller inte sagt ja till ska man vända sig till Energimarknadsbyrån för råd och hjälp. Du som privatperson har alltid en 14 dagars ångerrätt att använda och för att använda den kan man antingen ringa eller mejla det elbolag man vill ångra sitt avtal hos. Vi rekommenderar också att i samma uppsägning häva eventuella kvarvarande fullmakter som bolagen kan spara olika länge beroende på vad som undertecknats av dig som kund.

www.energimarknadsbyran.se