Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Var uppmärksam på oseriösa elhandlare

Vår kundservice har nyligen fått samtal från kunder om aktörer som agerar oseriöst och lurar in kunder i dyra elavtal eller far med osanning gällande huruvida vi ska fortsätta med elhandel eller inte.
Ofta handlar det om telefonförsäljare eller dörrförsäljare som påstår att de har ett samarbete med oss. Detta stämmer inte.

Elhandelsbranchen är avreglerad och därmed hårt konkurrensutsatt, vi förespråkar sund konkurrens men tar starkt avstånd från osanningar och bedrägerier.

Våra kunders trygghet är av största vikt för oss i alla lägen och delar gärna med oss av ett par smarta handfasta tips att ta till när du upplever påstötningar enligt ovan. Är du minsta osäker så finns vi här för att hjälpa dig, 0511-21550

Ditt elavtal
Ingen annan än du själv och vi som ditt nuvarande elbolag vet vilket sorts elavtal och pris du har.
Säljaren som kontaktar dig kan alltså inte veta om ditt elpris är högre eller lägre än det som säljaren erbjuder.

Fullmakt
Se upp när ni lämnar fullmakt via telefon, internet eller i butik så att inte fullmakten ger bolaget större befogenheter än vad som diskuterats.
Att ge ett företag en fullmakt till byte av elbolag gör att du släpper kontrollen på vilket bolag och vilket sorts avtal din anläggning får.

El till inköpspris
Vissa elhandlare marknadsför produkten ”El till inköpspris” vilket såklart kan låta lockande men alla elhandlare har avgifter som ska belasta kWh priset och därför kan du inte få el till inköpspris.

Ångerrätt
Utnyttja din ångerrätt, som konsument har du alltid 14 dagars ångerrätt, hur du ångrar ditt avtal avgör du själv, det kan vara via brev, mejl, telefon eller liknande.

uppsägningstid eller bindningstid
Var noga med att se över båda dessa då dom allt som oftast skiljer sig åt.

Lokala samarbeten
Vissa elhandelsbolag hävdar att de samarbetar med nätbolag där vi idag har samarbete och lovar alla avgifter på en faktura.
Det stämmer inte. Lidköpings elnät, Skara energi samt Skövde energi samarbetare bara med Billinge energi AB, då vi är anvisad elhandlare för de elnätskunderna.

Om du ska pris jämföra ditt elavtal hänvisar vi till marknadens oberoende sida hos energimarknadsbyrån, elpriskollen!