Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Aktuella elpriser
Spotpris just nu: 179 öre/kWh
Lägst idag: 43 öre/kWh
Högst idag: 179 öre/kWh
Tre tips för att förbruka mindre energi

Det finns många sätt som man kan spara på elen och på så sätt minska elräkningen där hemma. Att ha ett bra elavtal som passar ens egna behov, är förstås en del i det. Men det finns också många småsaker som du själv kan göra, redan i dag, för att ditt hem ska bli tätare och förbruka mindre el.

Vi har listat tre tips som du kan göra nu i vår och sommar för att elräkningen ska bli mindre i vinter.

  1. Se över isoleringen

Dålig isolering är sällan bra. Det gör ditt hus varmare om sommaren och kallare om vintern – ingen jättebra kombination, med andra ord. Ett lätt sätt för att minska elkostnaden är om du har en vind som inte är isolerad, det är inte ovanligt. Tilläggsisolering är ett sätt som kan minska uppvärmningskostnaderna, och det rejält. Upp till 25 procent kan du spara i kostnader för uppvärmning, även om själva isoleringsarbetet kan kosta några kronor så får du snabbt igen pengarna.

  1. Undvik drag vid fönster och dörrar

En kylande vind drar lätt in vid ett fönster och blir en energitjuv som heter duga. Ett enkelt och kostnadseffektivt sätt är att undersöka hur tätningslister ser ut vid dina dörrar och fönster. Likt mycket annat på ett hus så slits även dessa ut genom åren. Att byta dem på egen hand är enkelt, det finns det mängder av guider på nätet för, och kostnaden för listerna är inte stora. Passa på att göra det nu i sommar innan vintern tar vid!

  1. Isolerande fönsterfilm

Fönster är en riktig energibov, särskilt om de är gamla och av mindre energieffektiv modell. Men att byta ut fönster i ett hus är inte billigt, när räntor och övriga levnadskostnader slår i taket kan isolerande fönsterfilm vara ett billigt substitut som faktiskt gör skillnad.

Genom att installera isolerande fönsterfilm kan du spara mängder av energi, då varje fönster du applicerar det på får ett extraglas som ökar dess värmehållande förmåga. Den förhindrar värmen inifrån att komma ut, och ser till att solens strålar kan värma även under vintern. Upp till åtta procent av din energiförbrukning kan du spara med isolerande fönsterfilm.