Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Aktuella elpriser
Spotpris just nu: 133 öre/kWh
Lägst idag: 43 öre/kWh
Högst idag: 179 öre/kWh
Så gör du för att teckna elavtal med oss

Har du precis flyttat, eller ska du flytta, till ett eget boende? Undrar du hur du ska gå till väga för att teckna ditt allra första elavtal?
Vi har sammanställt svar på de vanligaste frågorna där du får reda på allt du behöver veta.

Hur gör jag för att teckna ett elavtal?

Hos oss kan du på ett enkelt sätt bygga ett avtal på precis det sätt som du vill. Via vår webbplats finns flera alternativ där du kan välja det som passar just dig bäst. Klicka på Privat här ovan och välj sedan ”Teckna nytt elavtal”. Efter det är det bara att fylla i dina uppgifter.

Vilken avtalsform passar mig bäst?

  • Fast pris Avtalsformen innebär att du har ett fast pris över en längre period. Du betalar samma pris per kilowattimme (kWh), varje månad under hela bindningstiden. Rekommenderas för dig som vill ha tryggheten i att priset inte förändras.
  • Rörligt pris Med denna avtalsform bestäms ditt pris en gång i månaden. Prissättningen styrs av aktuellt marknadspris (spotpris) på elbörsen Nord Pool. Du betalar alltså samma summa per kWh i en hel månad. Men priset förändras varje månad.
  • Mixat pris. Med den här avtalsformen har du ett mixat elavtal där 50 procent av din förbrukning har fast pris och 50 procent av din förbrukning har rörligt pris varje månad. Kort och gott ett både tryggt och marknadsanpassat elavtal.
  • Timpris. Med Power Hour kan du påverka dina kostnader för elförbrukning. Du får ut bäst effekt om du har ett intresse för att följa elprisets rörelse över dygnet och förbruka el när den är som billigast. Det gör att du själv kan styra när det exempelvis är billigast att köra disk- och tvättmaskinen. Kanske är det bättre att starta maskinerna innan du går och lägger dig än klockan 18.00 en onsdag?

 

Vilka är de aktuella priserna?
Elpriserna är ofta under ständig förändring. Beroende på världsläge och klimat går de upp och ner. Vi redovisar alltid aktuella priser direkt på vår webbsida.

Se aktuella priser

Varifrån kommer elen på Billinge Energi?
Vi handlar på den nordiska elbörsen Nord Pool, och har avtal med lokala producenter av energi från förnybara källor som sol, vind, vatten och biogas.

Kan jag själv anpassa hur stor elförbrukning jag har?
Ja! Även om mycket i ditt hem kräver el för att fungera, såsom värme och vatten för matlagning och hygien, så kan du själv påverka stora delar av hur mycket du förbrukar.

Vill du veta hur du kan spara mer el hemma?
 Klicka här

Vill du teckna elavtal?
 Teckna avtal här!

Har du fler frågor och funderingar?

Har du några andra frågor? Självklart är du alltid välkommen att höra av dig. Skriv i vår chat som du hittar nere i hörnet på webbplatsen, slå oss en signal på 0511-215 50 eller skicka ett mail på info@billingeenergi.se så reder vi ut alla frågetecken tillsammans.