Kontakta oss
Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så fort vi kan för offert, elrådgivning eller övriga frågor.
Aktuella elpriser
Spotpris just nu: 14 öre/kWh
Lägst idag: -7 öre/kWh
Högst idag: 56 öre/kWh
Marcus manar till lugn inför elpriserna

Under januari har snittet på elpriser per dag legat stadigt runt en dryg krona. Ett par dagar, 5 respektive 16 januari, sticker dock ut med högre priser. Och framför allt ett fåtal timmar dessa dagar då det var mycket höga priser.

Detta är ett faktum som uppmärksammas i media, bland annat P4 Skaraborg. Och häromdagen var vår vd Marcus Gustafson gäst i programmet Förmiddag för att prata om elpriser och tips för att sänka sin elförbrukning. Marcus manar till lugn i situationen som råder för närvarande.
– Vi ska komma ihåg att vi är på en helt annan nivå än i fjol. Vi ser inte alls de katastrofscenarios som var då, säger Marcus Gustafsson och fortsätter:
– Vi har heller inte alls samma tryck på telefonerna, kunderna är inte oroliga. Vi har lärt oss att hantera svängningar i priserna på marknaden, konstaterar han.

Få påverkas av höga priser vissa timmar

Marcus understryker även att enskilda timmar med extremt höga elpriser under dygnet inte påverkar det stora flertalet av kunderna.
– Den som har avtal med fast pris påverkas inte alls. Och den som har avtal med rörligt pris påverkas väldigt lite av dessa toppar. Däremot kunder som har ett avtal med timdebitering kan påverkas i högre grad. Men de är i regel mycket medvetna om prisvariationer och begränsar sin elkonsumtion under de timmar då det är extremt höga priser. De har dessutom koll på när timpriserna under dygnet blir riktigt låga och kan utnyttja dem istället.

När det gäller just begränsning av elkonsumtion har Marcus två handfasta och enkla råd:
– Sänk värmen med någon eller några grader och undvika att duscha i 20 minuter. Det är de två enskilt största möjligheterna att minska kostnaderna för sin elkonsumtion.

 FLER TIPS FRÅN MARCUS PÅ P4 SKARABORG SÅ MINSKAR DU FÖRBRUKNING AV HUSHÅLLSEL